AL SEU SERVEI

Més de 50 anys evolucionant i adaptant-nos a les necessitats dels nostres usuaris.

EMPRESA PLANA

Empresa Plana és un dels principals grups de transport de viatgers per carretera a Tarragona i Catalunya.

Fundada el 1964 com a companyia familiar, avui compta amb una plantilla de 500 empleats que dóna servei a més de 15 milions de viatgers cada any: 10 milions de passatgers en línies regulars i 5 milions de passatgers en serveis escolars, trasllats de treballadors.

Actualment gestionem les línies regulars de les principals ciutats del Camp de Tarragona.

També som el transport oficial de l'aeroport de Reus i l'aeroport de Barcelona fins als principals destins de la Costa Daurada.

I oferim el lloguer d'autocars per a serveis discrecionals, dirigits a empreses, institucions, associacions, centres educatius i tot tipus de necessitats de persones que desitgin traslladar-se en grup per carretera.

Tot això gràcies a la nostra flota de més de 600 autocars d'última generació, equipats amb els elements més exigents en confort i seguretat, amb una àmplia gamma de carrosseries preparades per a totes les necessitats. Tenim vehicles per a curtes i llargues distàncies, alguns dels autobusos i autocars adaptats per a cadires de rodes, disposen de climatització, llums individuals de lectura, finestres amb doble vidre, accessoris, GPS, zona Wi-Fi, ABS, ASR, seients reclinables, farmaciola..

I més de 84.000m2 d'infraestructures pròpies.

Empresa Plana és una empresa compromesa amb les persones, la societat, la qualitat i el medi ambient.

Seguretat Activa

Els nostres vehicles disposen de diferents sistemes de Seguretat Activa, com ara:

 • LDW: Aquest dispositiu alerta de la sortida involuntària del carril, detecta la variació de la trajectòria sobre aquest. Facilita la conducció segura en tot moment.
 • ACC: Control de creuer adaptatiu, permet fixar i regular la velocitat sense la utilització dels pedals. Per això redueix les possibilitats de col·lisió.
 • EBD: Repartiment electrònic de frenada, reparteix la pressió de frenat i determina quanta força s'ha d'aplicar en cada roda per a detenir el vehicle en una mínima distància.
 • ASR: Sistema de control de tracció, redueix la pèrdua d'adherència, impedint que patini en arrencar o en accelerar.
 • ESP: Aquest sistema proporciona assistència al personal de conducció evitant la pèrdua de trajectòria o vol del vehicle.
 • ECAS: Suspensió Pneumàtica Controlada Electrònicament.
 • TC: Control de Tracció.
 • ABS: És un sistema d'antibloqueig de frens, regula la pressió de frenat individualment. Millora de la seguretat en la conducció, en cas de forta frenada, contraresta un possible bloqueig de les rodes reduint la seva pressió.
 • Fre elèctric: Alenteix la velocitat, i permet desaccelerar el vehicle mitjançant un accionament elèctric, sense desgastar els frens.
 • Retarder: Es tracta d'un sistema auxiliar de frenat que ajuda a mantenir o disminuir la velocitat sense utilitzar els frens de servei. Això permet augmentar la seguretat.

Empresa Plana dota als seus vehicles amb aquests i altres sistemes de seguretat, amb l'objectiu d'oferir a l'usuari una experiència altament segura.

Personal de conducció. Formem contínuament al nostre personal de conducció, que està altament qualificat per a realitzar el servei d'una forma segura. Són professionals i especialistes en la conducció i a vetllar en la seguretat del trajecte, per això, els viatgers hauran de seguir les seves indicacions en tot moment.

El viatger: Consells de comportament durant l'espera, la pujada, el viatge i la baixada.

 • Arribar a la parada amb temps suficient.
 • Sense sortir-se de la calçada o vorera, respectar el torn.
 • Pujar per la porta que correspongui, tranquil·lament i sense empènyer als altres usuaris.
 • Anar correctament asseguts en el seient.
 • Si l'autobús està equipat amb cinturons de seguretat portar-lo posat durant tot el viatge.
 • Si no existeixen seients lliures, anar ben agarrats a les barres o respatllers dels seients per a no caure en alguna frenada o canvi de direcció brusc.
 • No fer res que molesti o distregui al conductor.
 • Avisar amb la suficient antelació la nostra intenció de baixar de l'autobús i preparar-nos per a sortir en el moment en què s'hagi detingut totalment.
 • Si, una vegada fora de l'autobús, anés necessari creuar la calçada no es creuarà per davant ni per darrere d'aquest, esperarem en la vorera fins que l'autobús hagi marxat.

Portes i accessos. Accedeixi a l'autobús de manera ordenada. Identifiqui totes les portes i accessos perquè, en cas necessari, pugui evacuar amb seguretat i sense precipitació.

Obertura de seguretat de portes. Aquest dispositiu està situat prop de les portes en un lloc visible i identificable. Haurà d'utilitzar-se sempre amb el vehicle parat. En prémer-ho, es desbloquejarien les portes i s'obririen a l'instant, facilitant així la sortida des de l'interior del vehicle.

Martells d'emergència. Tots els nostres vehicles disposen de martells d'emergència, per a ser utilitzats en cas necessari. Estan posicionats prop de les finestres indicades com a "sortides de socors". Només s'ha d'utilitzar en cas que no es pugui sortir per les portes.

Equipatges. L'equipatge de mà i els objectes personals han de situar-se únicament en els portaequipatges o ubicacions disposades per a aquesta finalitat. Asseguri's que no puguin desplaçar-se en cap moment. El nostre personal de conducció li indicarà on col·locar l'equipatge, sigui en el maleter o en un altre lloc.

Cinturó de seguretat. Recordi utilitzar el cinturó de seguretat, el seu ús és obligatori.

Extintor. Els extintors estan situats a l'interior del vehicle, habitualment prop de la posició del personal de conducció.

Farmaciola primers auxilis. Consulti amb el nostre personal de conducció la ubicació de la farmaciola. Tots els nostres vehicles estan equipats amb una farmaciola.

Prohibit fumar i menjar. Li recordem que dins del vehicle no es pot fumar ni menjar.

COM ACTUAR EN CAS D'EMERGÈNCIA

 • Segueixi les instruccions del nostre personal de conducció.
 • Mantingui la calma.
 • Surti de l'autobús amb celeritat sense entretenir-se a recollir objectes personals.
 • Utilitzi si fos necessari les sortides d'emergències més pròximes i accessibles.
 • Mantingui's a una distància prudencial de l'autobús, sempre en un lloc segur en relació amb la via en la qual es troba, en un lloc que estigui lleument elevat si pot ser i lluny del trànsit rodat.
 • En cas d'incendi, si aquest és de poca importància, utilitzi l'extintor seguint les indicacions situades en aquest. Si el foc anés de major dimensió o el fum fos abundant, abandoni ràpidament el vehicle.

Com actuar en cas que el conductor estigui accidentat i no pugui actuar davant l'accident

En el cas que el personal de conducció sigui una de les persones accidentades i això no li permeti actuar davant l'accident, els usuaris adoptaran una sèrie de conductes que ajudaran a minimitzar al màxim les conseqüències. Per a això s'ha de seguir una regla fàcil: P.A.S.

1r Protegir-nos: Sortir de l'autobús de la forma més ordenada possible, col·locant-nos en el voral, vorera o el més separat possible de la calçada. Si tenim armilles o alguna peça reflectora ens la posarem i senyalitzarem el lloc de l'accident amb triangles o qualsevol altre element que ajudi la resta dels conductors a veure l'accident i evitar un nou.

2n Avisar: És molt important AVISAR als serveis d'emergència sense perdre temps. Trucar al telèfon N° 112, que és el número reservat per a tota mena d'emergències i informar sobre: Què ha passat? Si hi ha ferits Quants hi ha? On estem?, i qualsevol altra qüestió que ens sol·licitin.

3r Socórrer: Abans que arribin les ajudes sanitàries, si hi ha persones que tinguin coneixements de primers auxilis, ajudaran als ferits. Si no hi ha ningú que tingui algun coneixement mèdic, qualsevol pot atendre els ferits mantenint unes normes mínimes de seguretat:

 • Si no hi ha una situació d'extrema urgència, per exemple: l'incendi de l'autobús o que veiem que sagna intensament i perilla la seva vida, no traurem als ferits de l'autobús estirant dels braços o cames, perquè li podem provocar alguna lesió més greu.
 • No donar-los aigua ni altres begudes.
 • Si té fred tapar-los amb una manta o peça d'abrigar.
 • Fer companyia al ferit infonent-li tranquil·litat.

ON SOM

Empresa Plana opera a les principals ciutats del Camp de Tarragona i destins turístics de la Costa
Daurada, a més de connectar-los en autobús a l'aeroport de Barcelona i de Reus.

 • Municipis amb parades
 • Delegacions (Garatge Tarragona, Base Costa Daurada c/Colom, Base Garraf – Vilanova)

LLISTAT DELS NOSTRES PUNTS DE VENDA I ATENCIÓ AL CLIENT


Si desitges contactar amb nosaltres pots fer-ho trucant-nos al telèfon +34 977553680 o a través del formulari que trobaràs en aquest web.

DADES, FORMULARI DE CONTACTE, DIRECCIÓ I HORARIS D'OFICINA

TREBALLA AMB NOSALTRES

<p style="background-color: transparent; color: rgb(51, 51, 51); cursor: text; font-family: sans-serif,Arial,Verdana,&amp;quot;Trebuchet MS&amp;quot;; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; line-height: 20.8px; margin-bottom: 13px; margin-left: 0px; margin-right: 0px; margin-top: 13px; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">Des d&#39;Empresa Plana cerquem de manera constant diferents perfils professionals: conductors, mec&agrave;nics, etc. Envia&#39;ns el teu curr&iacute;culum si vols treballar en una empresa de futur.</p>

ENVIA'NS EL TEU CURRICULUM

<p style="font: 400 13px/20.8px sans-serif, Arial, Verdana, &quot;Trebuchet MS&quot;; margin: 13px 0px; text-align: left; color: rgb(51, 51, 51); text-transform: none; text-indent: 0px; letter-spacing: normal; text-decoration: none; word-spacing: 0px; white-space: normal; cursor: text; orphans: 2; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; background-color: transparent; -webkit-text-stroke-width: 0px;">Des d&#39;Empresa Plana cerquem de manera constant diferents perfils professionals: conductors, mec&agrave;nics, etc. Envia&#39;ns el teu curr&iacute;culum si vols treballar en una empresa de futur.</p>

ENVIA EL TEU CURRÍCULUM

APUNTA'T A UNA OFERTA

<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Architecto obcaecati aliquid iste doloribus consequuntur fugiat, nemo, aliquam eligendi.</p>

VEURE OFERTES DE FEINA

El lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb fins analítics i tècnics per millorar l'experiència de navegació. Pot acceptar-les totes o canviar les preferències dels seus galetes al botó de Configuració. Més informació a Política de cookies.